GENÇLERE, ANNELERE VE BABALARA AÇIK MEKTUP

Merhaba! Sevgili Gençler, Anneler ve Babalar. Davranışsal Esneme (DE), açık kaynak bir psikoloji yaklaşımıdır. DE ile ilgili seminerler ODTÜ Kampüsünde öğrencilerimize ücretsiz olarak verilmektedir. Ancak kampüs dışındaki herkes DE ile ilgili bilgilere ve videolara profilimdeki internet bağlantısından ve sosyal medya hesaplarımdan ulaşabilir.
Belki değişmesi gereken sadece biz değilizdir. Belki psikoloji biliminin de değişmesi gerekiyordur. Bugüne kadar okuduklarınız ve uyguladıklarınız hayatınızı değiştirmenizde yardımcı olmadıysa, karşılaştığınız bilgiler genelde benzerse sizi bambaşka bir bakış açısına davet etmek isterim.

Ya “sürekli iyi hissetmek” zorunda değilsek? Ya değişmek için “kendimizi” ikna etmek zorunda değilsek? Ya “duygu ve düşünceler tıpkı hava durumları gibiyse? Ya hayatta seçtiğimiz yönde yürümek için sürekli havanın “iyi” olması gerekmiyorsa? Ya “yağmurun altında yürümek” mümkünse?
O kadar çok düşünüyoruz ki düşünmekten yaşamaya vakit kalmıyor. Davranışlarımızı değiştirmek için sürekli düşüncelerimizi ve duygularımızı değiştirmeye çalışıyoruz. Ancak ya “düşünceler ve duygular, davranışlarımızın nedeni değilse?

Kitabımda tüm bu sorulara ayrıntılı cevapları bulabilir, DE’yi ve becerilerini 42 farklı alıştırma ile günlük hayatınızda NASIL kullanabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Üniversitede okurken bir hayalim vardı ve şimdi o hayal benim hedefim. O hedefe çok da uzak değiliz: “İleride psikolojik müdahaleler nerdeyse bedava ve herkesin ulaşabileceği açık kaynak bilgiler olacak. Bu bilgilere isteyen herkes, kimseye ihtiyaç duymadan erişebilecek.” Kampüste öğrencilerimize seminerlerde anlattığım DE bilgilerinin neredeyse hepsi ve alıştırmaların hepsi, 336 sayfalık bir kitapta. Ve bu kitap pek çok boş defterden daha ucuza tüm kitabevlerinde. Bununla GURUR duyuyorum ve sizinle paylaşmak istedim.

Bu bilgileri sadece kızıma değil, başkalarının da evlatlarına öğreteceğimi söylemiştim.Sözümü tutuyorum. Dilerim DE ve kitap hayatınıza dokunur.

BŞKAA 1 DNYÜA MMKÜÜN.
Sevgiler. Selamlar.
Dr. Ali Bayramoğlu

 

KİTAP HAKKINDA DETAYLI BİLGİ BURADA

 

KİTABI NERELERDE BULABİLİRİM

Amazon / Hepsi Burada / Kitapyurdu / Arkadaş Kitabevi / Pandora / Babil /Oda Kitap / D&R / idefix / KitapBulut / Kitap Koala

Ayrıca ODTÜ Kampüsü içersinde ODTÜ Çarşısındaki ÖYKÜCÜ KİTABEVİ‘nde kitabı bulabilirsiniz.

Doğan Kitap ve pek çok çevrimiçi kitabevinde…
Kitap satan her yerde

AÇIK KAYNAK DEG KAYNAKLARI BURADA.

SÜREKLİ “İYİ HİSSETMEK” ZORUNDA DEĞİLİZ.

DÜŞÜNCELER DAVRANIŞLARIN NEDENİ DEĞİLDİR.

SADECE BİZ DEĞİL,  BELKİ DE

PSİKOLOJİ BİLİMİNİN DE DEĞİŞMESİ GEREKİYOR.

https://www.instagram.com/p/BsFWxLHlud-/

https://www.instagram.com/p/BsSOG2wl0oD/

BŞKAA 1 DNYÜA MMKÜÜN

ÖNEMLİ: (AÇIK MEKTUP) “Değişim ters köşe gelecek” YAYINLANDI. Mektuba BURADAN ulaşabilirsiniz.

ÖNEMLİ: “Değişim Ezber Bozar” YAYINLANDI. Mektuba BURADAN ulaşabilirsiniz.

 

Sürekli “İyi Hissetmek” Zorunda Değiliz!

“BAŞKA BİR DÜNYA MÜMKÜN”

İNTERNETTEKİ KİTAP MAĞAZALARINDA VE TÜM KİTAPEVLERİNDE.

Bu kitap, “İyi Hissetme”nin hayatın temel amacıymış gibi ya da insanların asli göreviymiş gibi bize dayatıldığı günümüz dünyasına sadece bir eleştiri değildir. Aynı zamanda bir çözüm önerisidir. Dalgalardan korkup çarşaf gibi bir deniz hayaliyle “İyi hissetme limanlarında çürüyen gemilere” dalgaların arasından şu temel soruyu sormak istedim:

“Ya bu dalgalar hiç durmazsa?”

Kitap Nerede Bulunur?

Amazon / Hepsi Burada / Kitapyurdu / Arkadaş Kitabevi / Pandora / Babil /Oda Kitap / D&R / idefix / KitapBulut / Kitap Koala

Ayrıca ODTÜ Kampüsü içersinde ODTÜ Çarşısındaki ÖYKÜCÜ KİTABEVİ‘nde kitabı bulabilirsiniz.

Doğan Kitap ve pek çok çevrimiçi kitabevinde…
Kitap satan her yerde

Dr. Ali Bayramoğlu

Dr. Ali Bayramoğlu, psikoloji lisans ve klinik psikoloji alanında bütünleşik doktora eğitimlerini Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Psikoloji Bölümü’nde tamamlamıştır. ODTÜ Sağlık ve Rehberlik Merkezi’nde klinik psikolog olarak çalışmaktadır. Başta Mesnevi ve Nasreddin Hoca fıkraları olmak üzere kendi kültürümüzün bilgi birikimini bağlamsal bilim felsefesi ve 3. dalga davranışçılığın gözlüğüyle yeniden okuyup psikoterapide yeni bir üslup olarak “Davranışsal Esneme” ve Aynagönül üzerine çalışmaktadır. Sistemli öğreti haline getirmeye çalıştığı müdahale yöntemini “Davranışsal Esneme” (DE) olarak adlandırmaktadır. Hazırlamış olduğu kitap ile gerek kullandığı dil gerekse geliştirdiği alıştırmalar ile herhangi bir kimsenin DE’yi kendi kendine öğrenmesine yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Çeviri kitaplara alternatif olarak kendi dilimizde, kendi deyimlerimizi ve deneyimlerimizi kullanarak yeni bir kendi kendine öğrenme biçimini okuyucuya sunmaktadır. Kişilerin davranışsal katılıklarını gevşetebilecekleri, davranışsal bir esneme ihtimalini okuyucuya sunmaktadır. Ayrıca kitapta verilen bilgiler, kitapta bulunan ve günlük hayatta uygulanabilecek 42 alıştırma ile desteklenmiştir.

https://www.instagram.com/p/BlxFbDAHrw9

Sosyal Medya:

 

Instagram: @aynagonul

Facebook: @dralibayramoglu

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *