GENÇLERE, ANNELERE VE BABALARA AÇIK MEKTUP (2)

Kitap ve satış noktaları hakkında bilgi BURADA.

“İyi hissetmek” çok da “iyi” bir pusula değildir.

Hayatın temel amacının “iyi hissetmek”miş gibi sunulduğu bir dünyada çocuklarımıza neden haz veren maddeleri kullanmamaları gerektiğini anlatamayız; neden abur cubur ve şeker yemek yerine sebze yemeleri gerektiğini anlatamayız.

Hayatın anlamının “iyi hissetmek” olduğu bir dünyada zorluklarla mücadele etmeyi, düzenli bir şekilde çalışıp kendini geliştirmeyi, sabretmeyi, kaybetmeyi göze alarak hayal kurabilmeyi, rezil olmayı göze alıp kendini ifade edebilmeyi kolay kolay öğretemeyiz.

Böylesi bir dünya varsayımı sorunludur.

“İyi hissetmek”, hava durumu gibidir. Bazen hava şartları oldukça zorlayıcı olabilir. Ancak bu noktada değerler, bizim için bir pusula olacaktır.

Nereye gideceğini bilmeyen bir insan için havanın nasıl olduğu oldukça önemli bir konudur. Gideceği yönü bilen insanlar için ise havanın durumu pek çok zaman ikinci plandadır.

“İyi hissetmek” -hayatın gerçek anlamı olmaktan çok- bizden kendisine hayatlarımızı kurban etmemizi isteyen bir put gibidir.

Hayır! Değerli bir hayat, “iyi hissetmek”ten daha önemlidir. Hayatımı ve sevdiklerimi “haz ve tüketim dünyası”na kurban edemem.

Bu kitabın en büyük amacı; “İyi Hissetme Toplumu” tarafından tek dünya ihtimaliymiş gibi dayatılan “haz ve tüketim dünyası”nın tek dünya ihtimali olmadığını okuyucuya sunmaktır.

Diğer amacı ise kendi dünyasını kurarken okuyucusuna ona yardımcı olacak bilgi ve davranışsal becerileri öğretmektir.

3. baskı kitabevlerinde. Sevgili okurlar! İyi ki varsınız. Teşekkür ederim.

Sevgili Okurlar! Lütfen  kitabı sadece okumayın. Kitabın içinde 42 farklı uygulama bulunmaktadır. Bu uygulamaları muhakkak yapın.

Yeni bir hayat, yeni davranışlarla gelecek.

Değişim, ezber bozacak ve yeni davranışlarla gelecek. 

Kim ne derse desin… “Başka Bir Dünya Mümkün”, Dr. Ali Bayramoğlu, Klinik Psikolog

Kitabımla ilgili detaylı bilgiye, Davranışsal Esneme (DE) seminerleri için hazırladığım tüm videolara ve yazılara ODTÜ Blog sayfamda ulaşabilirsiniz.

Kitap ve satış noktaları hakkında bilgi BURADA.

Anasayfaya dön.

Kullanmakta olduğum sosyal medya hesaplarım:

 

Instagram: @aynagonul

Facebook: @dralibayramoglu