ODTÜ DEG – HOŞ GELDİNİZ!

[ÖNEMLİ: SALI GRUBU’nun hazırlık e-postaları 30 Ekim Salı günü gönderilecektir.] 

AÇIK MEKTUP: Değişim, ters köşe gelecek.

Değişim; oldukça saçma, mantıksız ve çocukça gelecek. Buna hazırlıklı olalım. Değişim, ters köşe gelecek. Belli bir mantıkla yaşadığımız duygusal ızdıraptan aynı mantıkla kurtulamayız.
Bu dönem (31 Ekim 2018 Çarşamba) ODTÜ öğrencileri için Davranışsal Esneme Grupları (DEG) başlıyor. İlk dönem bir test sürüşü yapacağız. Ancak yoğun ilgi nedeniyle bir değil 3 grupla başlayacağız. Toplam 60 pırıl pırıl genç ile bir yolculuğa çıkacağız. Önümüzdeki dönem talebe göre grup sayılarını artırmayı hedeflemekteyim.
Bu bilgileri sadece kızıma değil, başkalarının evlatlarına da öğreteceğimi söylemiştim. Şimdi sözümü tutuyorum.
DEG, ODTÜ Sağlık ve Rehberlik Merkezi bünyesinde öğrencilerimize “ücretsiz” verilen bir hizmettir.
Kampüs dışındaki gençler de blog sayfamdan seminerlerin hazırlık ödevlerini takip edebilirler:
Ayrıca DE’nin temellerini öğrenmek isteyen herkes, aynı bağlantıdan doktora tezimi bir e-kitap olarak indirip tezimden ve kaynakçasından faydalanabilir:
(Kampüs ağı dışından bağlananlar PennState Üniversitesinin bağlantısından tezimi e-kitap olarak indirebilirler)
(ODTÜ Kütüphanesinden tezi hem elektronik kopya olarak indirebilirsiniz hem de kütüphanede basılı kopya olarak inceleyebilirsiniz.Doktora tezim İngilizce olsa da tezin sonunda Türkçe bir özet de bulunmaktadır. Ayrıca tezimin kaynakça kısmında konu hakkındaki önemli makaleler ve kitaplarla ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz. ODTÜ Kütüphanesinden ya da kampüs ağı içindeki bilgisayarlardan bu kaynakların pek çoğuna erişebilirsiniz.)
Ayrıca Instagram sayfamda, nereyse 80 sayfaya yakın, DE yazılarına isteyen herkes ulaşabilir. DEG’de anlatacağım bilgilerin ve uygulayacağım alıştırmaların neredeyse hepsine isteyen herkes kitabımdan ulaşabilir. (Kitap hakkında detaylı bir bilgi için kitap kapağına tıklayabilirsiniz.)

Kitap: Dr. Ali Bayramoğlu, “Başka Bir Dünya Mümkün”, Doğan Novus, 2018

DEG I. OTURUM

DEG 1. Oturumu bir “FELSEFİ YIKIM” oturumu olacak. Yeni davranışlar ve yeni bir hayat için yeni bir başlangıç noktasına ihtiyacımız var. Belki değişmesi gereken sadece biz değilizdir. Belki psikoloji biliminin de değişmesi gerekiyordur.
1. Oturumun hazırlık çalışmalarına aşağıdaki sayfadan ulaşabilirsiniz:
Bugün Cumhuriyet Bayramını böyle kutlamak istedim. Atatürk ve yol arkadaşları, dedelerimiz ve ninelerimiz bizim için canlarını ortaya koydular. Bugün ise bizler alın terimizi ve emeğimizi ortaya koymalıyız. Davranışsal Esneme (DE), kimsenin mülkü olmayan bir açık kaynak bilgi olsun istedim. DE, bu ülkenin aydınlık geleceğine armağan olsun. Bu cumhuriyet ağacının bir meyvesidir o. Dilerim, bu meyvenin tohumunu bu topraklar bağrına basar. Dilerim DE, bir ağaç gibi bu topraklardan fışkırır. Armağan olsun. Sevgiler. Selamlar.
Dr. Ali Bayramoğlu
BŞKAA 1 DNYÜA MMKÜÜN.

https://www.instagram.com/p/Bpe5F5Pj2q9/