Ben Bir Bardak Suyun Öğrencisiyim I

[Dr. Ali Bayramoğlu, “Başka Bir Dünya Mümkün”]  Kitap hakkında detaylı bilgiye BURADAN ulaşabilirsiniz.

Bir noktada sıkışan danışanlarıma masamdaki bir bardak suyu gösterip soruyorum:
“Sizce bu suyun bir yönü var mı?” “Hayır, yok.” diyorlar. “Bardak çatlasa ne olur?” dediğimde

Hiç düşünmeden “Akar” diyorlar.

Tekrar soruyorum: “O zaman sizce bu suyun bir yönü var mı?” Hayatta bazı şeylerin nasıl göründüğünün önemi yok. Hayatta sıkıştığımız durumlarda bu bardaktaki su gibi görünebiliriz.
Dışarıdan hiç yol almıyor gibi görünsek de bizim bir yönümüz vardır aslında.
Ve her şey bir çatlağa bakar.
Yıllar sonra bir çatlaktan hayata sızıyorum. Oysa ben aynı suyum.
Yönümden hiç vazgeçmemiş, hiç pes etmemiştim.

Ben bir bardak suyun öğrencisiyim.
Kabulü ve yolumdan vazgeçmemeyi, sabrı ve dinginliği, bir bardak sudan öğrendim.

Hayat bazen bizi kalıpların içine hapsedebilir; ancak
HEPSİ BİR ÇATLAĞA BAKAR.

Dilerim herkes seçtiği yöne özgürce akar.

Davranışsal Esneme ile siz de bir bardak suyun öğrencisi olun.

DAVRANIŞSAL ESNEME; KABUL, KONTROL, AYNAGÖNÜL (ANDA OLMA), MESAFELEME, MİSAFİRHANE BENLİK, DEĞERLER VE SADAKAT becerilerini geliştirmeyi hedefleyen bir psikolojik yaklaşımdır.

DAVRANIŞSAL ESNEME, toplum tarafından OLUMSUZ olarak etiketlenen duygu ve düşüncelerle temas edebilme becerisini artırmayı hedefler.

Kitap, pek çok bilginin yanısıra günlük hayatta hemen ŞİMDİ ve BURADA uygulanabilecek 42 farklı alıştırmayı da içermektedir.

“HER ŞEY BİR ÇATLAĞA BAKAR; ANCAK BU ÇATLAK NEDİR?” 2. YAZI BURADA

Günlük yazıları Instagram’da takip edebilirsiniz. @aynagonul

Kitabı bulabileceğiniz bağlantılar:

Hepsi Burada / Kitapyurdu / Arkadaş Kitabevi / Pandora / Babil /Oda Kitap / D&R / idefix / KitapBulut / Kitap Koala

Doğan Kitap ve pek çok çevrimiçi kitabevinde…

Kitap satan her yerde