Diyelim ki Depresyon Bitti. Peki Şimdi Ne Olacak?

Photo: Wouter  de Jong from Pexels

[Dr. Ali Bayramoğlu, “Başka Bir Dünya Mümkün”]  Kitap hakkında detaylı bilgiye BURADAN ulaşabilirsiniz.

Genelde insan psikolojisi için geliştirilen tedavi yöntemleri “İYİ HİSSETME SAVAŞI”nın ne kadar yaygın olduğunu bizlere göstermektedir. Kimi yöntemlerde insanların kaygı bozuklukları, kendilerini kötü hissetmeleri (depresyon), olumsuz düşünceleri, takıntıları hedef alınmaktadır. Bu yöntemlerdeki amaç, hedeflerin yok edilmesi neticesinde “İYİ HİSSETMEK”tir. Toplum, askeri haline getirdiği insanları, savaşmaya o kadar odaklar ki insanlar savaşı kazansalar bu savaştan sonra ne yapacaklarını sorgulamazlar bile. İsterseniz bu sorgulamaya biraz vakit ayıralım. Diyelim sorunlarınız sıfırlandı, yani “İYİ HİSSETME SAVAŞI”nı kazandınız. Kötü hissettiren her ne varsa yok edildi. Diyelim ki size vadedildiği gibi artık tamamen iyi hissediyorsunuz. Peki bundan sonra ne yapacaksınız? Ne yazık ki sonrası ile ilgili bir amacı olmayan savaşlar, savaşın bitmemesi üzerine kurgulanmış savaşlardır. Eğer insanlar bir savaşın sonrasında ne yapacaklarını bilmezlerse, bildikleri şeye, yani savaşmaya devam ederler.

Toplum, bireyi “İYİ HİSSETMEK” denen bir baskıyla kuşatırken konuşmayı öğrenen bebek askere “NASILSIN?” sorusunun ‘DOĞRU’ cevabı olarak “İYİYİM.” demeyi öğretir. ‘DOĞRU’ olanın “İYİ HİSSETMEK” olduğu henüz bebekken askerin kafasına kazınır.

Ancak SÜREKLİ “İYİ HİSSETMEK” ZORUNDA DEĞİLİZ!

İsterseniz bir kağıt alın. Düşünün ki savaşı kazanmışsınız. Artık depresyon, kaygı, takıntı, “olumsuz” düşünce ve duygular yok. Kafanızın içinde canınızı sıkan ne varsa kurtulmuş durumdasınız. Özgürsünüz. Artık savaş yok.

Peki bundan sonra ne yapmak isterdiniz? Hayatınızı ne yapmaya adamak isterdiniz? Lütfen o kağıda yazın:

Sonrasındaki sorum ise şu: Hayatınızı adamak istediğiniz her ne ise, bu yolcukta ona doğru yürürken karşılaşılan DUYGU ve DÜŞÜNCELER, ya yok edilmesi gereken düşmanlar değil de HAYATIN YAĞMURLARIysa? Gideceğimiz yönü bildikten sonra YAĞMURUN ALTINDA YÜRÜMEK MÜMKÜN değil mi?
Tamamen Yağmurları dindirmeye çalışan “İYİ HİSSETME TOPLUMU”na sorum şu: Diyelim Güneş açtı. E şimdi ne olacak?

Günlük yazıları Instagram’da takip edebilirsiniz. @aynagonul

[Dr. Ali Bayramoğlu, “Başka Bir Dünya Mümkün”]  Kitap hakkında detaylı bilgiye BURADAN ulaşabilirsiniz.

Kitabı bulabileceğiniz bağlantılar:

Hepsi Burada / Kitapyurdu / Arkadaş Kitabevi / Pandora / Babil /Oda Kitap / D&R / idefix / KitapBulut / Kitap Koala

Doğan Kitap ve pek çok çevrimiçi kitabevinde…

Kitap satan her yerde

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *