Yüz bakımı

Herkese merhaba, bugün sizlere evde denediğim ve memnun kaldığım bir kaç maske tarifi vereceğim

Bal maskesi: Oldukça basit bal, zeytinyağı ve isteğe bağlı olarak limonu karıştırarak hem yüzüm için hemde dudaklarım için bir maske yapıyorum ve bu maske yüzümü inanılmaz nemlendiriyor ve ferahlatıyor:)

Muz maskesi: En sevdiğim ve en kolay maske diyebilirim, bir adet muzu kabuğuyla beraber ezip bal ile karıştırıp yüzünüze sürün ve 20 dakika kadar bekleyin bunun sonucunda yüzünüzdeki lekelerin geçtiğini görebilirsiniz.

Kahve maskesi: Bu maskeyi cildi kuru olanlara öneriyorum çünkü kahve zaten oldukça yağlı bir besin ve özellikle kahvenin telvesiyle yapacaksanız kesinlikle yağlı cilde sahip olanların yapmasını önermiyorum, eğer kuru cilt tipine sahipseniz de zeytinyağı ve bal ile karıştırıp yaparsanız yüzünüzde sivilce oluşumunu engellemiş olursunuz.

Bugün sizlere evde denediğim ve memnun olduğum maskeleri paylaştım umarım dener ve beğenirsiniz:)

Bruschetta:)

Herkese merhaba, bugün sizlere çok tatliş bir tarif vereceğim. Basit ama bir o kadar da lezzetli olan bir italyan atıştırmalığı diyebiliriz, umarım sizler de deneyip beğenirsiniz:)

Malzemeler

  • 150 gram mozzarella peyniri
  • 2 diş sarımsak
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 7-8 adet cherry domates
  • 3-4 daltaze fesleğen
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 7 dilim ekmek

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı balsamik sirke

Yapılışı:  O kadar basit ki herkesin yapabileceğini düşünüyorum, öncelikle domatesleri ve peyniri rendeliyoruz , sarımsak ve fesleğini küçük küçük doğruyoruz ve diğer malzemeleride karıştırarak bir karışım elde ediyoruz ve bu karışımı sirke döktüğümüz ekmeklerimize sürüyoruz. Afiyet olsun şimdiden:)

Günde 10 bin adım

Herkese merhaba, bugün sizlere hayatımdaki önemli bir değişiklikten bahsetmek istiyorum. Birçoğumuz günlük hayatımızda ne kadar hareketliyim ya da yeterince hareket ediyor muyum gibi şeyler düşünmüyoruzdur ve günlük aktivitelerimizin bizi yeterince yorduğuna inanıyoruz fakat gün içerisindeki tempomuz çoğu zaman yeterli değil, peki bunu bunu nasıl anlayabiliriz? Ben geçenlerde adım sayar indirerek günde kaç adım saydığımı merak ettim ve şu verilere göre kendimi hareketsiz buldum:

Hareketsiz: Günde 5 bin adımın altında

Az Hareketli: Günde 5 bin -7 bin 499 adım

Orta Hareketli: Günde 7 bin 500-9 bin 999 adım

Hareketli: Günde 10 bin adım

İdeali günde 10 bin adım

Demek istediğim siz de adımsayar indirerek günlük temponuzu takip edebilir ve buna göre yürüyüş yapabilirsiniz. Benim için çok faydalı olan bu  bilgiyi sizlerle paylaşmak istedim:)

Soğuk su

Herkese merhaba, sağlık köşesinde sizlerle günlük hayatımda yaptığım ve faydalı bulduğum şeyleri paylaşmak istiyorum:)

Neden soğuk su ile duş alıyorum?

Soğuk ile duş alıyorum çünkü soğuk suyun cildimi daha taze ve diri tuttuğuna inanıyorum, vücuduma şok etkisi yaratıp kan dolaşımını hızlandıran güzel bir yöntem ayrıca sıkı bir cilde sahip olmak istiyorsanız bunu alışkanlık haline getirdiğinizde farkı göreceksiniz. Buna ek olarak, saçlarımı daha parlak ve canlı gösterdiğini düşünüyorum , sizlerinde bildiğini düşünerek sıcak suyun cildi kurutma ve matlaştırma gibi etkileri vardır bu sebepten sizlerinde duşu önce ılık ama duşun son 2 dakikasını soğuk su ile almanızı öneriyorum. Umarım denersiniz ve faydasını görürsünüz:)

Lübnan köftesi(Falafel)

Herkese merhaba, bugün sizlere Lefkoşa gezimde denediğim ve çok sevdiğim bir yemeği paylaşacağım. Evde de denedim ve çok güzel oldu:) size vereceğim ufak püf noktalarla daha da lezzetli olacağına inanabilirsiniz, şimdiden afiyet olsun:)

Malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kişniş
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Sıvı yağ

Yapılışı:  Birçok tarifte nohutun haşlanmış olması gerektiği yazıyor fakat benim tavsiyem nohutu sadece ıslayın ve kuru soğan sarımsak ve ince kıydığınız maydanoz ile birlikte rondodan geçirin daha sonra ise baharat ve tuz ilave ediniz. Yine birçok tarifte yumurta ve un da var ama ben bunları ilave etmiyorum ayrıca baharat olarak fesleğen de eklerseniz daha da lezzetli olacaktır. Afiyet olsun:)

Feta, ıspanak ve karidesli spagetti

Bu yemek içerisinde bir çok aroma içeriyor özellikle yazın bu yemeği çok rahat yiyebilirisiniz çünkü ıspanak ve karides makarnayı daha yenilebiri ve hafif yapıyor. İsteğinize bağlı olarak sarımsaklı da yabalirsiniz ve içine fesleğen kattığınızda daha da güzel olacağını söyleyebilirim.

Malzemeler:

Tam buğday spagetti

sarımsak

ıspanak

isteğe bağlı çam fıstığı

karides

baharatlar(isteğe bağlı)

feta

Yapılışı: Makarnayı ve ıspanağı ayrı ayrı haşlıyoruz daha sonra zeytinyağının içine çam fıstıklarını koyup sarımsakla beraber kavuruyoruz. Makarnanın içine ıspanağı ekliyoruz ve bu sırada karideslerimizi de ekliyoruz ve biraz pişiriyoruz sonrasında ise bütün malzemeleri karıştırıp servis ediyoruz. Afiyet olsun:)

Bulgur ve Frambuazlı atıştırmalık

Frambuaz sevenler için harika bir tarif olduğunu düşünüyorum ve ben de kısa süre içinde pişirip yiyorum. Kesinlikle denemelisiniz:)

Malzemeler

Bulgur(40g)

Badem(15g)

yoğurt(190g)

Çekilmiş espresso(istenilen miktarda)

tatlandırıcı(istenilen miktarda)

frambuaz(30g)

Yapılışı

Bulguru pişiriyorsunuz ve bazemleri küçük parçalara ayırın, frambuaz dışında bütün malzemeleri karışırın ve frambuazla süsleyin. Afiyetle yiyebilirsiniz.

Besin değeri( 1 porsiyon için)

Enerji   467

Proein  13.5 g

Karbonhidrat 36.9 g

Yağ 27.4g

Mineraller 532 mg

 

Muzlu yulaflı muffin

Diyet yaparken ara öğülerde atıştırmalık arıyoruz fakat marketlerde genellikle pakeli ürünler olduğundan aslında diyetimize zarar veriyoruz. Peki öğlen arasında kahvemin yanında ne yiyebilirim diyorsanız eğer, sizin için besleyici sizi bir sonraki öğüne kadar tok tutacak ve tatlı yerine geçebilecek harika bir muffin tarifi vereceğim.

Muzlu yulaflı kahvaltılık muffin

Yulaf ezmesi(105g)

3 Küçük muz(225g)

2 yumurta(140g)

Bal(50)

Badem sütü(50ml)

Kabartma tozu( 1 çay kaşığı, 4g)

Karbonat(3g)

Tuz(isteğe bağlı)

Tarçın(istenilen miktarda)

Yapılışı

Yulaf ezmesinin bir miktaını kaba koy v geri kalanını robotta çek, muzları ez ve un kıvamına gelmiş yulaf ezmesini , muzları yumurtaları, bal, badem sütü, kabartma tozu ve karbonatı karıştır. İsteğe bağlı olarak tuzu ve tarçını ekle. Ayırdığın yulaf ezmesinin bir kısmını tekrar ayır ve kalanını karışıma ekle daha sonra bu karışımı muffin kalıplarına ekle ve 20 dakika pişir.

 

 

about me

Merhaba, ismim İlayda Neriman Gültepe ve 21 yaşındayım. Orta Doğu Teknik Üviversitesi’nde Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık okuyorum. Küçük bir ailem var: Annem babam ve kardeşim. Annem ve babam öğretmen ve ikisi de lisede görev yapıyorlar, kardeşim ise üniversite sınavına hazırlanıyor. Hobilerim yemek yapmak, yüzemek ve film izlemektir.

Diyet tarifler,Çin mutfağı

Birçok  insan diyet sürecinde ne yiyeceğini bilmiyor ve diyeti hiçbir şey yememek olarak algılıyor fakat bana kalırsa sağlıklı tariflerle bunu eğlenceli hale getirebiliriz her hafta size vereceğim tariflerle hem formuzunu koruyabilir hem de lezzetli tarifleri evinizde ailenizle beraber afiyetle yiyebilirsiniz. Benim amacım sebze, meyve ve bakliyatları nasıl hem sağlıklı hem de lezzetli hale getirebiliriz sorusunun cevaplarını sizlerle paylaşmak. Bugün sizlere susamlı tavuk, pilav ve brokolili güzel bir tarif vereceğim.

Esmer piinç(100g)

Brokoli(250g)

2 fileto tavuk göğsü(300g)

bal(25g)

soya sosu(25ml)

su(45ml)

Mısır nişastası(5g)

Zencefil( dilediğin miktarda)

Acı pul biber( dilediğin miktarda)

Susam( 1 yemek kaşığı, 10g)

Esmer pirinç önce pişirilir ve pirinçler pişerken brokoliyi haşla daha sonra tavukları küçük parçalar halinde doğra ve kızart  ve sos için  küçük bir kaseye soya sosu, su, mısır nişastası, zencefil ve pul biber ekle ve karıştır. Sosu  tavukların üzerine dök ve 10 dakika pişir. Son aşama olarak pişen tavukların üsüne susam dök ve pişen pirinç ve brokolile afiyetle yiyebilisin.

Besin değerleri( 1 porsiyon için)

Enerji: 469 kcal

Protein:45,1g

Karbonhidrat: 53,4g

Yağ: 6,0 g

Mineraller: 849 mg