Samsung’un Yeni Galaxysi: Alpha

19 August 2014

Kızışan teknoloji rekabetinde dev firmalardan ikisi var ki hepimiz aralarındaki yarışın ne denli önemli olduğunu biliyoruz. Birbirlerini, kopyalama ve fikir çalmakla suçlayan bu iki büyük teknoloji devi Apple ve Samsung, çok kısa bir zamanda son ürünlerini sürecek piyasaya. Ürünü çıkarmadan üst sürümü üzerinde çalışmaya başlayan bu firmalar kullanıcılara sürpriz yaparak aldıkları ürün yıllanmadan yenisini ortaya koyuyor.

Yine yakın zamanda ortaya çıkardığı iPhone 5 ve 5s’den sonra iPhone 6 için çalışan Apple, alt seviye cihazlarına oranla daha büyük ekrana sahip olan kavisli kasalı bu yeni ürünü Eylül 9’da kullanıcıya sunacak. Basına sızan haberler ve fotoğraflarla netleşen tek bilgiler bunlar olsa da halen doğrulanmış değiller.

Bunun karşılığında boş durmayan rakip firma Samsung iki farklı seri olan Note ve S serisinden Note üzerine oynadı ve Gear ile satışa sunduğu Note 3’den sonra teknik özelliklerini artırdığı ve bükülebilir ekrana sahip olacak Note 4’ün tasarımına başlamıştı. Amoled ekran kullanan Samsung, bu üründe ekran çözünürlüğünü 2.560 x 1.440 p yükselterek ultra süper amoled ekran kullandı. Ayrıca 2.5 gigahertz işlemci hızıyla hafıza sorununu da engellemek için RAM’İ 4 GB yapacak.

Herkesin sandığı gibi Samsung, iPhone 6’nın karşısına Note 4’ü çıkarmadı.Yerine Galaxy Alpha’yı sundu. Üstelik Apple henüz iPhone 6 ortada yokken. Bu hamleyle Samsung, hedef şaşırtmaya çalışıp Note 4 ile tüm beğenileri üzerine almaya mı çalışıyor, yoksa gerçekten Glaxy Alpha’yı İphone 6’nın karşısına bu özelliklerle koyarak onu mağlup edeceğini mi düşünüyor bilemiyoruz.

Gelelim kiralık katil yeni ürün Galaxy Alpha’nın yazılım ve donanım bilgilerine. Biliyoruz ki Samsung, iPhone’nin metal kasasına karşı serilerinde plastik kasa kullanmayı tercih etti. Fakat bu cihazla ezber bozan Samsung, 4.7 inç’lik ekranı ve görsel olarak iPhone akrabası olan metal kasalı bir tasarımı tercih etti. Note 4’deki gibi süper amoled ekran kullanılmış ve  plastikten vazgeçilememiş olacak ki batarya kapağı yine plastik olarak dizayn edilmiş.

Cihaz, iPhone 5S gibi parmak izi okuyucusuna sahip. 2 GB RAM, 1.8 GHz hız ve Note 4’ün 4.4.3’lük  Kitkat sürümüne karşılık 4.4.4’lük Android sürümü kullanılıyor. Kamera özelliğiyse şöyle: Ön kamera 2.1 mp arka kamera ise 12 mp. Kullanıcıları hüsrana uğratacak durum ise cihazın bataryası. Şöyle ki cihaza 1.860mAh pil eklenmiş. Bu demek ki cihazı normal standartlarda arama, mesajlaşma ve internet için kullanan biri günün ortasında telefonunu şarja takmak zorunda kalacak.

Artırılamayan hafıza kullanan Alpha, Samsung kullanıcılarını, kopyalama konusunda düşündürmeye itti. Çıkış tarihi 12 Eylül olarak verilmiş ve 689 dolar da fiyat biçilmiş bu ürün 5 farklı rengiyle aynı anda 150 farklı ülkede satışa sunulacak.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *