egitim-teknolojileri

Milli Eğitim Bakanlığı içinde eğitim teknolojisi ile ilgili birimleri bulmak mümkün. Bu birimler, bakanlığa bağlı okullarda eğitim teknolojisine yönelik eğitimler vermektedirler. Bu birimler; öteki bakanlıklardan, TRT’den, üniversitelerden, bilimsel araştırma kurumlarından teknik ve uygulama anlamında yardım almaktalar. Milli Eğitim Bakanlığı içerisindeki bu birimler 3 kısımda incelenebilir:

1-Yönetim Birimleri (Yayınlar Genel Müdürlüğü, Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü, Eğitim Araçları ve Donatım Dairesi Başkanlığı)

2-Üretim Birimleri (Film Radyo ve Televizyonla Eğitim Başkanlığı, Ders Aletleri Yapım Merkezi, Milli Eğitim Bakanlığı Basımevi)

3-Dağıtım Birimleri (İl Eğitim Araçları ve Donatım Merkezleri, Milli Eğitim Bakanlığı Yayınevleri)

Yayınlar Genel Müdürlüğü: Her düzeydeki okulların öğrencilerine ve öğretmenlerine yönelik basılı eğitim araçlarını üretir. Hazırlananlar MEB basımevinde basılır. Yayınevi aracılığıyla da dağıtımları yapılır.

Eğitim Araçları ve Donatım Dairesi Başkanlığı: Okulların derslerde ihtiyacı olan araç ve gereçleri belirlemek için çalışmalar yapan kurum. Üretimlerini Film Radyo ve Televizyonla Eğitim Başkanlığı, filmler, videolar , ses bantları, televizyon programları hazırlayarak yapar. Bunların bir kısmı geçici olarak okullara verilir. Dağıtımları Eğitim Araçları ve Donatım Dairesi Başkanlığı tarafından yapılır.

Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü: Eğitim ve öğretimin teknolojik gelişmelerle desteklenmesini amaçlayan kurum. Yeni bilgi teknolojilerinin eğitim ve öğretime etkin olarak dahil edilmesine katkıda bulunur. Bilgisayar destekli eğitim bunların en başında gelmekte. Eğitim için bilgisayar yazılımlarının geliştirilmesine yönelik çalışmalar da yapılmaktadır.

Referans: http://w2.anadolu.edu.tr/aos/kitap/IOLTP/1265/unite10.pdf

Daha fazla bilgi için: http://mevzuat.meb.gov.tr/html/19729_010.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *