Grafik Hesap MakinesiGrafik hesap makinelerinin matematik ve fen alanlarında önemli öğretici araçlardır. Grafik hesap makineleri, karmaşık grafikler çizmek ve ayrıca gerçek hayata dair verileri toplamak ve analiz etmek için kullanılmaktadır. Birçok öğretmen matematik derslerinde grafik hesap makinelerinin kullanılmasının, öğrencilerin işlemsel becerilerine zarar vereceğini düşünmektedir. Konunun temeli işlem becerisi üzerineyse bu tür hesap makineleri başta tercih edilmemelidir. Daha sonraki aşamalarda ve temeli işlem odaklı olmayan konularda grafik hesap makineleri kullanılabilir. Bu teknolojinin öğrencinin dikkatini derse çekeceğini, kalıcı ve etkili öğrenmeyi sağlayacağını, öğrenciyi araştırmaya ve sorgulamaya sevk edeceğini, dolayısıyla matematik derslerinde faydalı olacağını söyleyebiliriz. Matematik derslerinde bu hesap makinelerini kullanan öğrencilerin, derse karşı olumlu tutum geliştirdikleri yapılan araştırmalarla ortaya çıkmıştır. Grafik hesap makineleri, müfredatta yer alan kazanımlar göz önünde bulundurularak, dersin içeriğine uygun şekilde kullanılmalıdır. Öğretmenlerin bu teknolojiyi sınıflarında etkili bir şekilde kullanabilmeleri için, bu yeniliğin sağlayacağı yararlara inanmış olmaları ve uygulayabilecek kadar yeterli donanıma sahip olmaları gerekmektedir. Öğrenciler, grafik hesap makineleri yardımıyla geometrinin dinamik yapısını görsel ögelerle inceleme fırsatı bulurlar. Özellikle matematiksel düşünme yeteneği az olan öğrencilerin öğrenmesinin kolaylaşmasında önemli etkiye sahiptirler. Bu makineler, kağıt üzerindeki çözümler için bazen yeterli olmayabilir ve geleneksel öğretime göre daha çok zaman gerektirebilirler. Bu yüzden öğretmenin bu tür teknoloji kullanımını sınıf içinde dengelemesi gerekmektedir. Grafik hesap makineleri, cebir ve geometriyi bir arada tutan etkinliklerde kullanılabilir.

Referans: http://www.tojet.net/articles/v4i4/4418.pdf

Daha fazla bilgi için: http://www.fedu.metu.edu.tr/ufbmek-5/ozetler/d202.pdf

1. Yazılarınızı ilgiyle takip ediyorum

2. Makalelerinizi ilgiyle takip ediyorum

3. Her zamanki gibi fena bir paylaşım olmuş

4. Uzun süredir web sitenizi takip ediyorum teşekkürlerimi sunarım

5. This website is amazing. I will tell about it to my friends and anybody that could be interested in this subject. Great work guys!

6. I love what you guys tend to be up too. This type of clever
    work and reporting! Keep up the superb works guys I’ve incorporated you guys to my
    personal blogroll.