GeoGebra cebir ve geometriyi birleştiren, ilköğretimden üniversiteye matematik öğretme ve öğrenme faaliyetlerinde kullanılmak için Markus Hohenwarter tarafından tasarlanmıştır. Yazılımın ücretsiz olması ve sürekli kendini yenileyebilmesi sebebiyle kolaylıkla ulaşılabilir ve eğitimde çeşitli konularda kullanılabilir. Ara yüzünün sadeliği ve komutlarının Türkçe’ye çevrilmiş olması sebebiyle kullanımı da kolaydır. Bir bilgisayar, cebir sistemi özellikleri ile dinamik geometri yazılımı özeliklerine sahip olup bu iki özelliği kendi bünyesinde birleştirmesi bu yazılımın sınıflarımızda kullanımının olumlu yönleri olarak gösterilebilir. GeoGebra, noktaları, doğruları, doğru parçalarını, vektörleri, çokgenleri ve fonksiyonları dinamik olarak oluşturma imkanı vermektedir. Özellikle ilköğretim düzeyindeki çocukların, soyut olan kavramları anlayabilmeleri için görsel materyal kullanımının öneminin büyük olduğunu düşünüyorum. Geometrik kavramların daha iyi anlaşabilmesi ve kavram yanılgılarının oluşmaması için GeoGebra derslerde tercih edilmelidir. Anlamayı hızlandırmasının yanı sıra zamanı etkili kullanma açısından da öğretmenlere ve öğrencilere yardımcı olacaktır. Öğrenciler ve öğretmenler GeoGebra’yı kullanarak etkileşimli ve yaratıcı uygulamalar geliştirebilirler. Üniversitelerden mezun olacak öğretmen adaylarının GeoGebra ve benzeri matematik yazılımlarını etkili biçimde kullanabilmeleri için gerekli eğitimler verilmelidir. GeoGebra ABD ve Avrupa’da birçok eğitim yazılımı ödülü almıştır.

GeoGebra Tube: GeoGebra yardımıyla oluşturulmuş 250’den fazla ürün ücretsiz olarak bu sayfadan payaşılmaktadır. Bu ürünler etkileşimli sunumları, oyunları ve GeoGebra yardımıyla yapılmış dersleri içerir.

Referans: http://en.wikipedia.org/wiki/GeoGebra

Daha ayrıntılı bilgiye sahip olmak isterseniz, aşağıdaki web adresini ziyaret edebilirsiniz:

http://www.geogebra.org/cms/

 

GeoGebra yardımıyla, Pisagor Teoremi’nin anlatılması için hazırlanan aktiviteyi aşağıdaki videoda bulabilirsiniz.

1 Comment

  1. An interesting discussion is definitely worth comment. I think that you should write more on this subject matter, it may not be a taboo matter but generally folks
    don’t speak about these topics. To the next! Cheers!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *