GWS Blog

ODTÜ Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları / Gender and Women's Studies

“Bir dünya tahayyül edemiyoruz bile”

Çalışmalarını İngiltere’deki Middlesex Üniversitesi’nde sürdüren Dr. İrem İnceoğlu, bu hafta Uçan Süpürge’de bir atölye düzenledi. Kadın örgütlerinden aktivistlerin de katıldığı atölyede “alternatif küresel hareketler içinde feminist alan açmak” üzerine tartışıldı.

Sibel Güneş
Uçan Süpürge Haber Merkezi
21/7/2011

Atölye sonrasında İrem İnceoğlu sorularımızı yanıtladı.

Alternatif küresel hareketler içinde feminist alan açmak noktasında söylemler belirlenirken feminizm nasıl konumlandırıyor kendisini?

Feminizm buna dahil olmaya çok niyetli. Ama tabii feminizmler… Birden çok feminizm türü var ve küresel bir alternatiften bahsediyorsak farklı sistemlerle mücadele eden farklı feminizm türleri var. Sanırım feminizmin en büyük katkısı o alternatifin tahayyülü içerisinde ataerkilliğin ve bununla eklemlenen başka tahakküm, baskı sistemlerinin açığa çıkarılmasını ve o alternatiflerin bunları da göz ardı etmeden kurulabilmesini sağlamak. Çünkü aksi takdirde alternatif, benzer tahakküm sistemlerinin birinin yerine diğerinin konulması anlamına gelir. O yüzden feminist söylemlerin o alternatif içerisinde merkezi bir şekilde yer almasını önemsiyorum.

Söyleşinin devamı için: http://www.ucansupurge.org/turkce/index2.php?Hbr=260

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *