GWS Blog

ODTÜ Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları / Gender and Women's Studies

Yıldız Ecevit İzmir’deydi

ODTÜ Kadın Çalışmaları bölüm başkanı ve Uçan Süpürge danışmanı Yıldız Ecevit geçen hafta İzmir Yerel Siyaset Akademisi’nin konuğuydu. Ecevit, yerel yönetimler için verilen mücadelenin kadının özgürlük mücadelesinin bir parçası olduğunu söyledi.

yıldız ecevit_izmir

Hülya Anbarlı
Uçan Süpürge Yerel Muhabirler Ağı
29 Mart 2012

İzmir’deki ‘Yerel Siyaset Akademisi’nin geçtiğimiz haftaki konuğu ODTÜ öğretim üyesi Prof. Yıldız Ecevit’ti. Yerel yönetimlere talip olan kadınlar Ecevit’le birlikte üç saat boyunca ‘Dünyada ve Türkiye’de Kadının Yeri’ başlığı altında feminizmi, yerel siyasette kadınların nasıl var olması gerektiğini, kadının özgürleşmesinin yollarını ve daha birçok şeyi konuştular.

Yıldız Ecevit, kadınların ‘Özel olan politiktir’ şiarıyla, siyaseti sadece Meclisle ve partilerle sınırlı olmaktan çıkararak siyaset kavramında adeta devrim yaptığını söyledi. ‘Politik olan da özeldir’ diyen Yıldız Ecevit, politikanın doğrudan doğruya hayatlarımıza değdiğini söyleyerek feminist bir bakış açısına sahip olan kadınların yerelde çok şeyi değiştirebileceğini, belediyelerin ancak kadınların karar alma mekanizmalarında yer alarak dönüştürülebileceğini vurgulayarak İzmirli kadınları yerel siyasete katılmaları konusunda yüreklendirdi. ‘Kadın hakları’ mücadelesi mi yoksa ‘kadının özgürleşme mücadelesi mi?’ sorularının da tartışıldığı söyleşide Ecevit, kadınların farklı siyaset biçimleri denemesi gerektiğini, eşitlik mücadelesine teslim olmamanın önemini ve yerel yönetimler için verilen mücadeleyi kadının özgürlük mücadelesinin bir parçası olarak gördüğünü söyledi. (HA/SD)

, , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *