Yapay Zeka Hakkında Makallerin Ülkelere Dağılım Haritası

Üniversitelerin, sektörü oluşmuş, gelir kapısı haline gelmiş konularda şirketlerle yarışması mümkün gözükmüyor. Bir zamanlar Bell Labs, sonraları IBM, Microsoft, Intel, AMD, SUN, Oracle ve inanın çok sayıda firma yavaş yavaş argeleri ile bilimsel çalışmalar yapan üniversiteleri sollamaya başladı. Ardından Google, Amazon, Alibaba, Facebook, Twitter, TESLA gibi şirketler üniversitelerdeki özellikle yapay zeka, bilişim, yazılım, web teknolojilerini geliştirmede hem atak, hemde uygulayıcı oldular. İşin ucunda çok ciddi paralar var. Üniversitenin mühendislik fakültelerini çalışmalarını bekleyecek halleri yoktu. Yapay zeka çalışmalarıda bunun bir örneği. Aşağıda yapay zeka konusunda dünya genelinde yazılan makallerlerin dağılımını gösterir resmi göreceksiniz. ABD ve Çin atbaşı farkla önde koşuyor. ABD’de şirketler ve üniversiteler bir nebze işbirliklerini sürdürsede, ÇİN’de şirktelerin arge çalışmaları üniversiteleri geçmiş.

Yer işareti koy Kalıcı Bağlantı.

Yorumlar kapatıldı.