Doktora bursları

25 February 2014

TÜBİTAK’ın 1001 no’lu programı kapsamında desteklenen ve ODTÜ Enformatik Enstitüsü’nde yürütülecek olan “Analiz-temelli Sentez Yöntemleriyle Uzamsal Ses Üretimi” (Spatial Audio Reproduction Using Analysis-based Synthesis Methods) başlıklı bir projede çalışmak üzere iki adet doktora öğrencisine burs verilecektir.

Adaylarda aranan özellikler şu şekildedir:

* Halihazırda konuyla ilgili bir doktora programına (Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri, Bilişim Sistemleri gibi) kayıtlı olması ve bahsi geçen araştırma projesi konusunda tez yapmaya istekli olması

* Sayısal sinyal işleme konusunda işler düzeyde bilgi sahibi olması,

* C/C++ ve/veya MATLAB (ya da GNU Octave) programlama dillerini iyi derecede bilmesi,

* Proje ODTÜ’deki araştırma altyapısının yoğun şekilde kullanılmasını gerektirdiği için Ankara’da ikamet ediyor olması.

Üç yıl sürecek olan projede tam zamanlı bursiyer olarak çalışacak doktora öğrencilerine TÜBİTAK tarafından proje bütçesi dahilinde belirlenen aylık burs miktarı olan 1750 TL ödenecektir.

Proje konusunda detaylı bilgi edinmek isteyenler proje yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Hacıhabiboğlu’na, hhuseyin@metu.edu.tr adresinden e-posta yoluyla ulaşabilirler.