Kişiler

Abdurrahman Ateş

ODTÜ Makina Mühendisliği Bölümü'nde 2019 yılında lisans, 2022 yılında yüksek lisans programlarından mezun olduktan sonra aynı yıl içerisinde doktora programına başlamıştır. 2020 yılından itibaren aynı bölümde araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır. Hareketli sınır koşulları ile ilgili ısıl problemler, kriyojenik soğutma ve titreşimli aktif soğutma konuları ile ilgilenmektedir.

Tez Başlığı: Orijinal Sentetik Jet Tasarımında Yüksek Performans Optimizasyonu İçin Bir Metodoloji Geliştirilmesi
Ahmet Said Yaldıran

ODTÜ Makina Mühendisliği Bölümü'nden 2022 Temmuz ayında mezun oldu. 2023 Eylül ayında aynı bölümde yüksek lisans öğretimine başladı. Akışkanlar mekaniği ve ısı transferi ile ilgilenmektedir.

Tez Başlığı: Çevresel Kontrol Sistemindeki Hava Çevrim Sistemin Modellenmesi ve Geliştirilmesi
Çetin Akçay

ODTÜ Makina Mühendisliği Bölümü'nden 2021 Temmuz ayında mezun oldu. 2022 Mart ayından itibaren yüksek lisans eğitimine devam etmektedir. Akışkanlar mekaniği ve ısı transferi ile ilgilenmektedir.

Tez Başlığı: Bir Optik Parçanın Zamanla Soğutulması Üzerine Makine Öğrenmesi Uygulanması
Deniz Alp Yılmaz

ODTÜ Makina Mühendisliği Bölümü’nden 2019 yılında mezun oldu. 2021 yılında aynı bölümde yüksek lisans öğretimine başladı. Büyük boyutlu elektrik cihazlarının ısıl yönetimi ve soğutma sistemi tasarımı üzerine çalışmakta.

Tez Başlığı: Bir Rüzgar Türbin Generatörü İçin Rotor ve Stator Hava Kanalı Seperatörlerinin Optimizasyonu
Elyas Salamatbakhsh

Lisans eğitimini İran Tebriz Üniversitesi'nde makina mühendisliği alanında 2021 yılında tamamlamıştır. Yüksek Lisans çalışmalarına 2022 yılında ODTÜ'de başlamıştır. Hesaplamalı akışkanlar dinamiği, elektronik soğutma, faz değiştiren malzemeler, akışkan katı etkileşimi ve doğal taşınım konularıyla ilgilenmektedir.

Tez Başlığı: Yatay Silindir Üzerindeki Kombine Dairesel ve Boyuna Dikdörtgen Kanatçıkların Doğal Taşınım Performansının İncelenmesi
Houman Farshineh Adl

Sharif University of Technology'de Makina Mühendisliği bölümünde lisans eğitimi aldı ve yüksek lisans öğrencisi olarak Tahran Üniversitesi'nde eğitimine devam etti. Halen Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde Makina Mühendisliği alanında doktorasına devam etmektedir. Başlıca ilgi alanları, faz değiştiren malzemeler (PCM'ler) ve bunların ısı transfer özellikleri, Hesaplamalı Akışkanlar Dinamiği (CFD) ve akışkanların sıkıştırılabilirliğinin CFD uygulamalarına dahil edilmesidir.

Tez Başlığı: Zorlanmış Taşınım ve Sıkıştırılabilirliğin Bir Kavitedeki Faz Değişim Malzemesinin Geçici Davranışı Üzerindeki Etkisi
Nursel Güler Kasal

ODTÜ Makina Mühendisliği Bölümü'nden 2018 yılında mezun olduktan sonra aynı sene yüksek lisans eğitimine başlamıştır. 2019-2022 yılları arası ODTÜ Makina Mühendisliği'nde araştırma görevlisi olarak çalışmış olup, şimdilerde özel bir şirkette çalışma hayatına devam etmektedir. Yenilenebilir enerji ve ısı transferi konuları ile ilgilenmektedir.

Tez Başlığı: Metal Köpük Kaplı Pim Kanat Dizisinin Hidrotermal Karakterizasyonu
Özlem Kılınç

ODTÜ Makine Mühendisliği bölümünden 2021 yılında mezun olmasının ardından 2023 yılında yüksek lisansa başladı. Aynı zamanda özel bir şirkette Tasarım Mühendisi olarak çalışmaya devam ediyor. Isı transferi ve akışkanlar mekaniği konularıyla ilgileniyor.

Tez Başlığı: Li-ion bataryaların termal analizi
Selin Erdoğan

2019 yılında Bilkent Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nde lisans eğitimini tamamladıktan sonra Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimine başlamıştır. Çalıştığı projeler konsantre güneş enerjisi, ısı transferi ve hesaplamalı akışkanlar mekaniği alanlarıyla ilgilidir.

Tez Başlığı: Zeytinyağı Değirmeni Atık Suyu İçin Yeni Tasarlanmış Yüksek Vakumlu Kurutucuların Deneysel Performans Karşılaştırması
Seyedmohsen Baghaei Oskouei

Tebriz Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü’nden 2020 yılında lisans derecesini aldı. Yüksek lisans eğitimine Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde devam etmekte. Çalışmakta olduğu konular Hesaplamalı Akışkanlar Dinamiği, Isı Transferi, Manyetik Soğutma, Mikro Kanallı Soğutucular, Akışkan-Katı Etkileşimi Problemleri, Erime/Katılaşma, Delikli Yapılar ve Biyosıvılardır.

Tez Başlığı: Gizil Isıl Enerji Depolama Biriminin Fibonacci Dizisinden Esinlenen Kanatlar ve Gözenekli Ortam ile İyileştirilmesi
Şehnaz Ektaş

2014 yılı ODTÜ Makina Mühendisliği mezunudur. Kariyerine Ar-Ge Mühendisi olarak devam etmektedir. 2022 yılından beri ODTÜ Makina Mühendisliği’nde Yüksek Lisans eğitimini sürdürmektedir. Buzdolabı soğutma sistemleri tasarımı, hesaplamalı akışkanlar dinamiği, kompresör enerji verimliliği konularında çalışmaktadır.

Tez Başlığı: Pistonlu Kompresörde Enerji Verimini Artırmak Üzerine Nümerik Yöntemler