English ODTÜ Blog Servisi

Kullanım Kuralları

Loading

  1. ODTÜ Blog Servisi kapsamında blog sayfası oluşturmak için, merkezi sunucular üzerinde tanımlı metu.edu.tr uzantılı kullanıcı koduna sahip ODTÜ mensupları http://blog.metu.edu.tr sayfasındaki “Giriş” bölümünden kullanıcı kodu-şifre ikilisini kullanarak giriş yapmalıdır. (Blog servisinden yararlanmak için kullanılacak olan merkezi kullanıcı kodu-şifre bilgileri güvenlik sebebiyle kimse ile paylaşılmamalıdır.)
  2. Kullanıcıların oluşturduğu sayfalar kullanıcı tarafından silinmediği takdirde, kullanıcı kodu açık kaldığı sürece aktif olur. Kullanıcı kodu kapatılan kişilerin blog sayfaları silinir.
  3. Her bir blog sayfası için 50 MB’lık alan ayrılmıştır.
  4. Kullanıcılar blog servisinden yararlanırken “Ayarlar > Genel” bölümünde belirtmeleri gereken “E-posta adresi” alanında metu.edu.tr uzantılı bir adres kullanmaya özen göstermelidir. Servisle ilgili aktivasyon mesajları ile gerekli durumlarda yapılacak yazışmalarda bu adres kullanılacağından, e-posta adresinin aktif olarak kullanılan bir adres olması şarttır.
  5. ODTÜ Blog Servisi kapsamında yayınlanan sayfaların içeriği ODTÜ Bilişim Kaynakları Kullanım Politikaları ile ilgili T.C. yasa ve yönetmeliklerine aykırı olamaz. Blog sayfaları dahilinde genel ahlak ilkelerine aykırı, siyasi propoganda içeren, korsan, ticari veya spam nitelikli içerik bulundurulamaz.
  6. Hazırlanan blog sayfalarının “herkese açık” bir ortamda yayınlandığı unutulmamalıdır. Blog sayfalarında barındırılan her türlü içerikten, T.C. yasalarına ve yasalara aykırılık durumunda oluşabilecek hukuki ve cezai yaptırımlara karşı blog sahibi kişi bizzat sorumludur. 5. maddede belirtilen hususlara aykırı bir durumun tespiti ya da ihbarı halinde ODTÜ, söz konusu blog sayfalara erişim ile ilgili doğrudan müdahale etme hakkına sahiptir.
  7. ODTÜ Blog Servisi kapsamında blog sahibi olan kişiler servisle ilgili bu kuralları okumuş ve kabul etmiş sayılırlar. ODTÜ BİDB Blog servisi ile ilgili kural ve uygulamalarda zaman içinde değişiklik yapabilir. Blog sahibi kullanıcılar bu değişiklikleri http://blog.metu.edu.tr sayfasından takip etmekle yükümlüdür.
  8. ODTÜ Blog Servisi ile ilgili olası sorun veya sorular İletişim Formu aracılığıyla iletilebilir.

Önemli Bağlantılar