Deneme Kullanımındaki Veritabanları

Past Masters Series veritabanı 31 Aralık 2010 tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır.

InteLex tarafından yayınlanan Past Masters Series, felsefe alanında yürütülen bilimsel çalışmaları kapsamaktadır. Oluşturulduğu 1989 yılından bu yana, insan bilimleri alanındaki çalışma ve araştırmalara farklı bir yaklaşım getiren Veritabanı, Batı felsefe tarihinin en önemli şahsiyetlerine ait çalışmaları içermektedir.

Veritabanında yer alan felsefe serileri; bilim tarihi, dini çalışmalar, ekonomi, edebi klasikler, siyasal düşünce ve sosyoloji konularındaki alt koleksiyonları ile felsefe alanındaki yayınların elektronik versiyonlarına erişim sunmaktadır. Serilerdeki metinlere İngilizce ve İngilizce çevirilerinin yanı sıra orijinal dillerinde de (Latince, Fransızca, Almanca, Danimarkaca ve Hollandaca) ulaşılabilmektedir. Veritabanında basılan ve basılmayan tüm çalışmalar yer almaktadır. Aristotle, Charles Darwin, Charlotte Bronte, Descartes, Francis Bacon, John Langshaw Austin, Martin Luther, Plato, William Blake ve daha birçok yazara koleksiyonda yer verilmektedir.

Veritabanı ile ilgili görüş ve önerilerinizi, Denemeye Açılan Veritabanları Değerlendirme Formunu doldurarak bizlerle paylaşabilirsiniz.