CEIC Global Database koleksiyona eklenmiştir.
CEIC Global Database, Avrupa Birliği konsolide verileri dahil olmak üzere toplam 121 ekonomiye ilişkin verileri sunmaktadır. Ürünün içerisindeki zaman serileri, yaklaşık 1,400 resmi kurumdan sağlanan (Merkez Bankaları, İstatistik Ofisleri vb.) 2 milyona yakın güncel ve tarihsel veriyi içermektedir. Ülke bazındaki göstergeler resmi yayıncı kurumun verileri kamuoyuna duyurmasını takiben en kısa süre içinde ürün üzerinde görülebilmektedir. Bu zaman serileri, Microsoft Excel programı ile bütünleşik olarak çalışmakta, Veritabanından elde edilen veriler Excel programına transfer edilebilmektedir.
Veritabanına erişim eş zamanlı 30 kullanıcı ile sınırlıdır. Araştırmanızı sonuçlandırdıktan sonra “logout” butonunu tıklamayı unutmayınız.
Democracy in Turkey: 1950-1959 veritabanı koleksiyona eklenmiştir.
Democracy in Turkey: 1950-1959 veritabanı, Türkiye’nin 1950-1959 yıllarındaki demokrasi hareketlerine yönelik politik, sosyal ve ekonomik gelişimiyle ilgili ABD Dışişleri Bakanlığı’nın birincil kaynak bilgilerine erişim olanağı sağlar.
Veritabanının erişim adresi http://infotrac.galegroup.com/itweb/metu olup, sayfaya bağlandıktan sonra “Archives Unbound” butonuna basınız.
Pecya Türkçe Dijital Bilgi Platformu, Türkiye’de yayınlanmış süreli yayınlar başta olmak üzere, birçok Türkçe bilgi kaynağına tam metin olarak ulaşılmasını sağlayan bir paltformdur. Platform üzerinden ücretsiz erişime açık yayınlara erişim olanağı bulunmaktadır.
Ücretsiz erişime açık yayınların listesine aşağıdaki link aracılığla erişilebilir.
http://ww2.lib.metu.edu.tr/ek/PECYA_Ucretsiz_Erisime_Acik_Yayinlar.pdf
SPIE (Society of Photographic Instrumentation Engineers) e-Kitapları koleksiyona eklenmiştir. SPIE, optik ve fotonik konusunda uluslararası bir kuruluştur.
SPIE elektronik kitaplarına SPIE Digital Library platformu üzerinden erişim sağlanmakta olup, koleksiyon 21. yüzyılın kolaylaştırıcı teknolojilerinden olan optik ve fotonik konusunda 135 adet elektronik kitaptan oluşmaktadır. Veritabanı astronomi ve astronomik optik, biomedikal optik ve medikal görüntüleme, elektronik görüntüleme ve işleme, iletişim ve bilgi teknolojileri, mikro ve nano teknolojiler, optik ve elektronik optik, savunma ve endüstriyel algılama konularını içermektedir.