2012 yılında Dekanlık adaylığım sırasında altyapıyla ilgili gerçekleştirilmesinin faydalı olacağına inandığım konular olarak yazdıklarım ve yapılabilenler hakkında bilgiler şöyledir:
- İş Güvenliği ve Sağlığı konusunda çalışmaların en kısa zamanda başlatılması ve sonuçlandırılması –> 2013 yılı Şubat ayında konuyla ilgili bir rapor hazırlanmış ve iş planı oluşturulmuştur. Ancak ilgili kanunun yürülüğe girmesinin sürekli ertelenmesiyle birlikte bu konun çözümü maalesef gecikmiştir. Üniversitenin yapması gereken risk analizi 2015 yılı Ağustos ayında ihale edilmiştir. Risk analiz raporu hazırlandıktan sonra konuyla ilgili her türlü ihtiyaç en kısa zamanda karşılanmaya çalışılacaktır
- Engelli öğrenciler için de Bölümlerimizin daha ulaşılabilir olması için daha fazla çaba harcanması –> En az karşılayabildiğimiz konudur. Çok az Bölümümüzde konuyla ilgili bir miktar çalışma yapılabilmiştir.
- Altyapı projelerinde teknik şartnamelerin ilgili Bölümle birlikte hazırlanması ve uygulama sonrası işin tam yapılıp yapılmadığının yine ilgili Bölümce kontrol edilmesi –> Satınalma ofisimiz bu konuda her türlü desteği vermiştir. Kontroller 2015 yılında Dekanlığımız tarafından da yapılmaya başlanmıştır.
- İdari personelimizin kurumiçi eğitimine önem verilmesi, idari personelimizin yaptığı işle ilgili mevzuatı doğru ve etkili kullanabileceği biçimde öğrenmesi, gerektiğinde bu konuda profesyonel şirketlerden destek alınması –> Rektörlüğümüzün başlattığı İGEP programı sayesinde idari personelimize kurumiçi eğitim verilmeye başlanmıştır. Özellikle ingilizce eğitimine idari personelimizin katılması teşvik edilmiştir.
- Eğitim kalitemizi de artıracak şekilde bölümlerimizdeki her türlü altyapı sorunlarının bir öncelik planı içinde giderilmesi –> Lisans ve lisansüstü laboratuvar desteklerine devam edilmiş ve 3 yıl içerisinde yaklaşık 4.000.000,- TL mali kaynak sağlanmıştır.