Şekil kapalı kam profili:

Bilhassa dokuma ve paketleme makinalarında izleyicinin kuvvet kapalı hareketi, geri dönüşte pozitif bir hareket olmadığından (etki eden kuvvete bağlı olduğundan) istenmez (dinamik etkilerden dolayı iki yüzey temas etmeyerek izleyici kam üzerinde “zıplayabilir”. Bu durumda izleyici hareketi kontrol dışıdır. Bunun yerine toparlaklı izleyiciler için elde edilen içten ve dıştan temas eden kam profili eğrileri birlikte kullanılarak şekil kapalı kam çifti oluşturulabilir. Ancak bu içten ve dıştan temaslı kamların imalatı çok fazla hassasiyet gerektirecektir (boşluk çok az olmalıdır) ve genellikle içten temas eden kam yüzeyinin işlenmesi zordur. Bu nedenle bir çok uygulamada aynı hareket eğrisini veren iki değişik kam eğrisi ve iki değişik izleyici tasarlanır ve iki kam birbirine rijit bağlandığı gibi iki izleyici de birbirine rijit olarak bağlanarak şekil kapalı mekanizma elde edilir.

Yukarıda salınım yapan toparlaklı izleyici için iki toparlak ve iki kam profili elde edilmesi gösterilmektedir. Birinci ve ikinci kam profilleri için toparlaklı salınım yapan izleyici için verilen denklemler ile aynı olmalıdır. Verilen denklemler aynen geçerlidir, ancak 2 ve 4 numarali denklemlerde birinci kam profili için (γ + α + ϕ − θ) açı terimi kullanılmalı, ikinci kam profili için ise bu terim yerine (γ − β + ϕ − θ) terimi kullanılmalıdır. İki kam profilinin farklı temel daire yarıçapı vardır (bağlama açısının her iki kam profilinde aynı olması için ikinci kam profili temel daire yarıçapı birinci kam profilinin maksimum çapına eşit olmalıdır). Kol uzunlukları ve toparlak yarıçapları istenir ise farklı alınabilir (eşit alınması da mümkündür).

Örnek 7 de gösterilmiş olan toparlaklı salınım yapan izleyicili radyal kamı şekil kapalı yapmak için ikinci kam profilini de tasarladığımızda (kesik çizgi) asağıda ilk konumda (θ = 0°) ve θ = 120° (SYT) olacak şekilde kamın döndüğü ve izleyicinin ψ = 40° (SYT) salınım yapmış olduğu konumlarda görülmektedir (ikinci kam profili için rt = 240 mm, kol boyu ve toparlak çapı her iki kam için aynı alınmıştır. MathCad kullanılarak elde edilen profil eğrisi değerleri mekanizmanın AutoCad te çiziminde kullanılmıştır). Dikkat edilir ise, iki eş hareketli kam profili birbirine benzememektedir (genelde benzemez. Eğer hareket diyagramında kalkış, iniş aynı kam dönme açısında aynı eğri kullanılarak yapılır ve üst ve alt konumlarda bekleme süresi aynı olur ise ikinci kam birinci kamın belirli bir derece döndürülmüş şekli olur).