Yetki Almak

Ground Lab öğrenciler tarafından yürütülen bir yer olduğundan ilk önceliğimiz takdir edeceğiniz üzere güvenliktir. Bu yüzden yetki tanımlanmadan önce herkes güvenlik eğitimi almalı ve başarıyla tamamlamalıdır.

Yetki almak için beklenen tek yeterlilik elektrik-elektronik bölümünde okuyor olmanızdır.

Güvenlik Eğitimi Nedir ?

Eğitimde Labdaki malzemelerin nasıl kullanılacağı , acil durumlarda ne yapılacağı ( elektrik nasıl kesilir vb.) ve Labın düzeninin korunması için Lab içinde nasıl davranılması gerektiği temel düzeyde anlatılır.

Eğitim Ne Kadar Sürüyor, Ders Çalışmam Gerek?

Eğitimlerimiz genelde 18:30 da başlayıp 2.5 saat civarı sürüyor, tek seferde bitiyor.

Eğitimi Kimler Veriyor ?

Vurgulandığı üzere lab bizler tarafından yürütülüyor. Bu yüzden eğitimi halihazırda Ground Lab üyesi olan gönüllüler tarafından veriliyor (genelde 1. & 2. sınıflar oluyor ).

Eğitimin Sonunda Sınav Mı Oluyoruz, Ne Oluyor ?

Hayır, eğitimin sonunda sınav olmuyorsunuz. Eğitmenler aletlerin kullanımını anlattıktan sonra katılımcılardan aletleri kullanarak basit işlemler yapmalarını istiyor. Henüz dinleyip de yapamayana denk gelmedik 🙂

E Bu Eğitimlere Nasıl Katılabiliriz ?

A) Öncelikle GROUND LAB GÜVENLİK EĞİTİMİ ÖN KAYIT 2020-2021 / 1 formunu doldurmanız gerekmekte. Kart onaylarınız bu bilgilere göre yapılacağından özenle doldurmanız gereklidir.

  • https://forms.gle/M3cZD3nSDo8biJGD9

B) Daha sonra ,eğitim olacağı zaman, oraya verdiğiniz e-posta adresinize aşağıdaki gibi bir mail gelicek.

C) Eğitimlerimizin sayısı az olduğundan ve bir eğitimde 12 kişiden fazlası olursa verim alınamayacağından herkesi alamıyoruz. Bu yüzden üstteki maili habersiz atıyoruz ve o maildeki forma bilgilerini ilk giren 9 kişiyi eğitime davet ediyoruz ki adil olalım. 1 hafta önceden duyurularda bu hafta eğitim olacak diye yayınlıyoruz ama tam saat ve gün vermiyoruz .

** Eğitimler 3 kişi tarafından veriliyor ve her eğitmen kendi istediği birini koşulsuz davet edebiliyor bu yüzden eğitimlerdeki kişiler 9+3 ile seçiliyor.

Mail ile gelen forma kaydolduk ama bu eğitime kim gidecek şimdi ya, sonrakine gideriz ?

Aman diyelim. Unutmayın ki siz kaydolursanız 12 kişilik limitimiz bir eksiliyor ve gerçekten gelmek isteyen bir kişinin hakkı kayboluyor. Bu yüzden kayıt olduğunuz halde gelmez iseniz bir daha eğitimlere katılmanız ve Ground Lab üyesi olmanız yasaklanıyor.