Sıvıların kaldırma kuvveti öğrencilerin en çok şikayet ettiği konulardan biridir.Bu flash animasyon size onların şikayetlerini azaltmanız için yardımcı olacaktır diye düşünüyorum.Siteye gitmeniz için resme tıklamanız yeterli.
Monthly Archives: January 2012
Sabit ve hareketli makinalar
Genelde fizik konularını anlatırken konuyu daha çok somutlaştırabiliriz.Fakat bazen materyalimiz olmayabilir veya deneylerimizin sonucu hatalı olabileceğinden dolayı yazımdaki gibi flash animasyonları kullanabiliriz.Bu animasyon sabit ve hareketli makinaların farkını gösteriyor.Dinamolara tıklamanız yeterli.Siteye resmi tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Vücudumuzdaki sistemler kim 500 puan ister?
Bir deney
Bu deney fen bilimlerinde her şeyin bir açıklaması olduğunu çocuklara göstermemizi sağlayabilir.Ateşte balonun daha doğrusu su dolu balonun neden patlamadığını anlatabiliriz.Video ingilizce.Kısaca açıklarsam suyun ısıyı çektiğini balonu ısıdan koruduğunu anlatıyor.Böylelikle balon patlamıyor.Hatta labaratuvarda çocuklarla beraber bu deneyi yapabilirsiniz.
periyodik cetvel
Bu periyodik cetvel normal cetvelden biraz daha eğlenceli.Sunumlarınızda ya da konu anlatımlarınız da kullanabilirsiniz.
molekül oyun
Atom yapısı
İyonik bağ
Kimya konularını çizerek somutlaştırabilsek de malesef öğrenciler bu konuları öğrenirken sürekli ezberlemek zorunda kalıyorlar.Bu oyun ise gerçekten eğlenceli bir şekilde iyonik bağ bulunduran formüllerin nasıl oluşturulabileceğini öğretiyor.Ben çok sevdim,öğrenciler de beğenir bence.
Döllenme
Hücre-3
Burada da bitki hücresinin kısımlarını eşleştirme oyunu var.İngilizce fakat kolay bir şekilde açıklanabilir.
cell wall:hücre duvarı
nucleus:çekirdek
membrane:hücre zarı
vacuole:koful
cytoplasm:sitoplazma
chroloplast:kloroplast
Eşleştirip check butonuna basmanız yeterli.Show butonuna basıp doğru yerleştirmeyi görebilir,reset butonuyla da oyunu yeniden başlatabilirsiniz.