Yeni panel sistemi hizmete açıldı

| 3 Kasım 2015 | Reply

Birçoğunuzun bildiği üzere exam.ce.metu.edu.tr adresinde uzun zamandır hizmet vermekte olan sınav rezervasyon sistemi, güvenlik açıkları nedeniyle ODTÜ Bilgi İşlem dairesi tarafından Temmuz ayında kullanıma kapatılmıştır. Yaklaşık olarak 15 sene önce İnşaat Mühendisliği bölümü Bilgi İşlem araştırma görevlileri tarafından ve bir önceki kuşağa ait internet teknolojileri kullanılarak geliştirilmiş olan eski sistemin kapatılması, sınav rezervasyon sisteminin yeniden yazılması ihtiyacını doğmuştur.

Bu ihtiyaçla beraber, Bilgi İşlem Ekibi olarak, yaklaşık bir buçuk senedir devam eden çalışmalarımız neticesinde, sınav rezervasyonu hizmetini de içine alan, aynı zamanda yeni hizmetler de sunacak bir yazılımı (yazılım PANEL ismiyle anılacaktır), en son internet teknolojilerini kullanarak hazırladık. Ayrıca halen, panel.ce.metu.edu.tr adresi aracılığı ile sunduğumuz birtakım hizmetleri de, PANEL içine entegre ettik.  Bu gece  saat 01:00 itibariyle beta sürümüyle hizmete girecek olan PANEL’in sağladığı, eski hizmetleri de kapsayan hizmetler ve bunlara ait kısa açıklamalar aşağıda sıralanmıştır.

Halen Kullanımda Olan Hizmetler

  • İnşaat Mühendisliği çalışanları güncel bilgi listesi (Users)
  • Kablolu internet ağına cihaz kaydetme (IP Register)
  • FTP hesapları açma ve yönetme (FTP Accounts)
  • İdari işlemleriniz için sorun takip sistemi (Ticket)

 

Yeni Sunulan Hizmetler

  • Akıllı Sınav Rezervasyonu Sistemi (Exam Reservation): Sınavlar için gereken oda ve görevli asistan atamasını yapan sistem. Görev atamasını yapacak olan öğretim üyesine, görev dağılımını diğer asistanların görev yüklerini de göz önünde tutarak yapabilmesine olanak sağlamaktadır. Aynı zamanda Bölüm sekreterimize iletilmekte olan izin belgelerinin PANEL’e girilmesi neticesinde, asistanlarımızın resmi olarak izinli oldukları süre içinde görev atanmamasına da sağlamaktadır. (Önemli Not: 1. Sınav Rezervasyonu Sistemi Sadece ders veren öğretim üyelerinin kullanımına açıktır. )
  • Oda Bilgi Sistemi (Rooms and Classes): İnş. Müh. Bölümü binalarımızdaki (K1-7) oda ve dersliklerin listesinin görülmesine olanak tanıyan sistem.
  • Oda Rezervasyon Sistemi (Room Reservation): Toplantı, konferans, ders, vb. amaçlı olarak bölümümüz toplantı salonlarının rezerve edilebilmesini sağlayan özellik
  • Dönemlik Ders Bilgileri Sistemi (Course Information & Opened Courses): ODTU Ders Kataloğundan elde edilen derslerin katalog bilgilerini görmeye yarayan sistem, aynı zamanda eski dönemlerde açılmış derslere ait öğretim üyesi, asistan, takvim ve konum bilgilerine erişimi de sağlamaktadır.

 

Eski sistemden farklı olarak, gerek bilgisayarlarınızdan gerekse cep telefonlarından da kullanılabilecek durumda olan PANEL’e erişmek için, yenilediğimiz panel.ce.metu.edu.tr adresini kullanabilirsiniz. Giriş için ODTÜ Kullanıcı Kodu ve Şifresi gerekmektedir. Panel için Google Chrome, Mozilla Firefox ve İnternet Explorer (9+) internet tarayıcıları tavsiye edilmektedir. Panel Sistemi için hazırlanan kullanım videolarına http://blog.metu.edu.tr/ceitech/panel-videolari adresinden ulaşabilirsiniz

Önemle hatırlatmak gerekir ki, yeni Panel BETA sürümüdür (başka bir ifade ile her yeni yazılan yazılımda olduğu gibi çeşitli hataları içerme potansiyeli vardır.) Bu nedenle karşılaştığınız hataların ya da yazılımla ilgili düşüncelerinizin geri bildirimi bize ceitech@metu.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Sizlere konuyla ilgili olarak en kısa sürede geri dönüş yapılacaktır. PANEL sistemi üzerindeki çalışmalarımız, başka işlevleri de kapsayacak şekilde devam edecektir. Bu vesile ile PANEL’de çıkabilecek tüm hatalar için şimdiden affınıza sığınır, sistemi keyifle kullanmanızı dileriz.

Category: Genel

Leave a Reply