“Bir kişinin bir olayı değerlendirmesi, bu değerlendirmeye esas olan bilgiden daha iyi olamaz. Ona gerçeği verdiğinizde doğru karara varma şansı olsa bile yanlış yapabilir. Ancak ona bilgi vermez, yanlış, saptırılmış veya yetersiz bilgiyi taraflı, mesuliyetsiz yayıncılık ahlakı ile veya bilerek hatalı verirseniz o insanın tüm değer yargılarını alt üst eder onu insandan daha alt seviyelere indirirsiniz.”

Arthur Hays Sulzberger

Kam Mekanizmaları

Kam çifti iki serbestlik derecesine sahip ve kinematik elemanlar arasında nokta veya çizgi teması olan yüksek kinematik çifttir. Günlük kullanımda ise kam genellikle eğri bir profile sahip bir uzvun bu yüzeyi ile basit bir şekle sahip bir diğer uzuvla temas eden cisimdir.

Kam mekanizması ise, yapısında en az bir kam çifti olan mekanizmadır.

Her türlü haraketin elde edilebilmesi mümkün olduğundan ve tasarımı diğer mekanizmalarla karşılaştırıldığında nisbeten kolay olması nedeni ile kam mekanizmaları uygulamada en fazla kullanılan mekanizmalardır. Kamlar ayarlı olabilir veya kolayca değiştirebilir şekilde tasarlanabilir (modern dikiş makinalarında olduğu gibi). Diğer mekanizmalarla elde edilmesi kolay olmayan hareketler kam mekanizmaları ile kolayca elde edilebilir (beklemeli hareket gibi). Ancak hassas kamların maliyetleri oldukca yüksek olup, kamlarda sürtünme ve aşınma önemle dikkate alınması gereken hususlardır. Yüksek hızlarda ve/veya yüksek yükler altında kam mekanizmalarının düzgün çalışabilmeleri çok dikkatli tasarımı ve çok hassas imalatı gerektirir. Bu nedenle bilhassa yüksek hızda çalışması istenilen makinaların tasarımı sırasında mümkün olduğunca az kam kullanılmasına dikkat edilmesi önemlidir.