Yapay Zeka Nasıl Çalışır?

Bu bölüme başlamadan önce bir etkinlik yapmaya ne dersiniz ?

Yapay zeka, bilgisayarların çok büyük miktarda bilgiyi hızlıca öğrenebilmesini sağlar. İnsanlar bir şeyi öğrenirken, deneme-yanılma yaparak ve tecrübeler kazanarak öğrenirler. Aynı şekilde, yapay zeka da bilgiyi öğrenmek için örnekleri inceleyerek ve zamanla deneyim kazanarak kararlar alır.

Örneğin, bir robot resim çizmeyi öğrenmeye başlarsa, önce birçok resmi inceleyebilir. Bu resimler ona, bir nesnenin ya da bir manzaranın nasıl çizildiği hakkında bilgi verir. Robot, bu resimlerin çizimlerini anlamak için onları dikkatlice analiz eder. Hangi çizgiler daha kalın, hangi renkler nasıl kullanılmış, nesneler nasıl yerleştirilmiş gibi detayları öğrenir. Yani, robot her bir resmin ne kadar doğru çizildiğini görerek, neyin nasıl yapılacağını öğrenir.

Zamanla robot, bu öğrendiği bilgileri kullanarak kendi resmini çizmeye başlar. Başta belki çizdiği resimler tam istediği gibi olmaz, ama robot öğrendikçe ve daha çok örnek gördükçe, çizimlerini daha iyi yapar. Bu, yapay zekanın nasıl çalıştığını gösterir: Bilgisayarlar ve robotlar, gördükleri örneklerden öğrenir ve deneyim kazandıkça daha iyi sonuçlar elde ederler.

Yapay zeka, büyük miktarda veriyi çok hızlı bir şekilde inceleyebilir. Mesela, robot bir günde yüzlerce resmi inceleyebilir ve her birinden farklı şeyler öğrenebilir. Bu sayede, insanlar gibi düşünmeden, bilgisayarlar ve robotlar çok hızlı bir şekilde pek çok şeyi öğrenebilirler.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top