Etkinlik- Çokgenler

Etkinlik kağıdını indirmek için tıklayınız.

Bu etkinlik Geometri alanında 7. sınıf öğrencileri için geliştirilmiştir. Müfredatı göz önünde bulundurarak hazırlanan bu etkinlik Çokgenler alt öğrenme alanını kapsamaktadır. Bu etkinlikte üç farklı bölüm bulunmaktadır. Her bir bölümde farklı geometrik şekiller arasındaki ilişkiye dikkat çekilmektedir.

İlk kısımda daireden eşkenar üçgene geçiş konusu işlenmektedir. Verilen talimatlar takip edildiğinde bir daireden mükemmel bir eşkenar üçgen elde edilmektedir. Daha sonra öğrencilerden bunun sebebini sorgulamaları istenmektedir.

İkinci kısımda etkinliğin içine daha karışık olan bir origami dahil edilmiştir. Öğrencilerden kağıt şeride düğüm atmaları istenmektedir. Bu kısım daha çok eğitmen yardımı gerektirmektedir. Düğün o kadar düzgün atılmalıdır ki elde edilecek olan beşgenin kenarları uç uca denk gelmelidir. Düğüm başarılı bir şekilde atıldıktan sonrası talimatların yerine getirilmesine ve gözleme bağlı olarak beşgen ve paralelkenar arasında ilişki kurulur. Elde edilen şekiller incelerek şeklin özellikleri vurgulanır.

Üçüncü kısımda ise daireden altıgen inşa etmek için talimatlar yer almaktadır. Altıgenin özelliklerinin çemberin özellikleriyle ilişki kurularak bulunması beklenmektedir.