Etkinlik – Tahmin yürütme

Etkinlik kağıdını indirmek için tıklayınız.

6. sınıf öğrencileri için hazırlanan bu etkinlikte iki kısım bulunmaktadır. Her iki kısımda da öğrencilerden öğrendikleri iki ayrı konu üzerine tahmin yürütmeleri istenmektedir. Günlük hayatta kullanılan ” aşağı yukarı, tahminen, yaklaşık ” gibi terimlerin aslında matematikle ne kadar ilişkili olduğunu fark etmeleri açısından iyi bir etkinlik olabileceğini düşündüm.

İlk kısımda ondalık sayılarla, ya da gündelik adıyla küsürlü sayılarla işlemler yapılmakta ve tahmin yürüterek cevabın bulunması istenmektedir.

İkinci kısımda ise ölçme konusunda tahmin yürütmek istenmektedir. Öğrencilerin çeşitli ölçüler kullanarak ölçüm yapmaları açısından bu tarz etkinliklerin çok faydalı olduğunu biliyoruz. Buna dayanarak öğrencilerde uzunluk konusunun oturması açısından faydalı bir etkinlik örneği olduğunu söyleyebilirim.