3D Model of 3D Weaving


Posted by nihan ozturk on 09.06.2019 under Uncategorized

Renders of Final Model


Posted by nihan ozturk on 09.06.2019 under Uncategorized

Preparation of Silhouettes


Posted by nihan ozturk on 09.06.2019 under Uncategorized

CADS – Leg Support

 

-Opened wings

-Mechanism of opening wings

-Angle of support


Posted by nihan ozturk on 09.06.2019 under Uncategorized

FINALIZATION AND WORKS

MODELS

-Photos show us dynamic stabilization area and bandage technique

-Photos show us expansion of ortheses

-Final model and bandage technique.

 

 

 


Posted by nihan ozturk on 09.06.2019 under Uncategorized

Initial Idea Jury – Researches and Findings

Initial Idea Jüri’den önce,

Bilek burkulmasının tanımıyla araştırmama başladım. Laterak bilek burkulması ‘lateral ligamentlerin’ zarar görmesi hatta ilerisinde kopması diye tanımlanıyor. Projem için kopma durumlarını almamaya karar verdim.

 

 

sol tarafta görüldüğü gibi 3 aşamada tanımlanan bilek burkulması sakatlığının 2. aşamasıyla ilgilenmeye karar verdim bunun doğrultusunda tedavi araştırmalarımı yaptım.

 

 

 

 

 

TEDAVİ ARAŞTIRMALARI

Konuyla ilgili tedavi araştırmalarında, bilek burkulmasının ne olduğunun ardından tedavi süreçlerini inceledim. Tedavi süreçlerinde fizyoterapistle yapılan çalışmalarda, fizik tedaviye vakti olmayan ve ya gerekli ilgiyi göstermeyip tedavi sürecini takip etmeyen hastalar için evde de yapılabilecek egzersizlerin olduğunu gördüm.

Yanda gördüğüm programda, hasta için tek bir tedavi süreci ile hastanın bilek hareketlerinin kontrolü ve hareket alanının arttırılması çalışmaları yer alıyor.

Bilek ligamentleri yukarı-aşağı ve sağ-sol hareketleri sağladığı için zedelenmesi de bu hareketlerin engellendiğini gösteriyor. Bu yüzden yaptığım üründe bileğin yukar-aşağı ve sağ- sol hareketlerini geliştirmek mantıklı geliyor.

 

Mattacola, C. G., & Dwyer, M. K. (2002). Rehabilitation of the Ankle After Acute Sprain or Chronic Instability. Journal of athletic training37(4), 413-429.

 

Bandaj bağlama tekniklerine de baktığımızda bileği saran kısımda çapraz bağlamalar bulunuyor bu da zedelenen bağın görevine destek olmak gibi düşünülebilir. Yukarı-aşağı ve sağ-sol hareketleri aynı anda desteklemek için çapraz bağlar kullanılıyor.

Okuduğum başka bir makalede ise tedavi sürecini 6 adımda tamamladıklarını söylüyor. 1. ve 2. aşama hastayı mental olarak hazırlayıp, ağrı kesici ve ödem azaltıcı ilaçlarla ayağı sabit tutmak üzerine çalışıyor. 3. ve 4. aşama ‘increasing range of motion’ olarak ayırdıklarını aşamaların başından sonuna egzersizlerin zorlaştığını gördüm. 5. ve 6. aşamada ise hasta artık denge hareketlerini yapabiliyor ve bileği güçlendirecek egzersizler yapıyor.

 Bu bilgilere dayanarak ürünün 3 aşamayı da kapsayacak bir nitelikte olmasına karar verdim. Jüri için hepsine ayrı ayrı çözümler sunup ileri aşamalarda birleştirmeye karar verdim

 


Posted by nihan ozturk on 14.03.2019 under Uncategorized

Hello world!

Welcome to METU Blog Service. This is your first post. Edit or delete it, then start blogging!


Posted by nihan ozturk on 14.03.2019 under Uncategorized